FGK talenthold

Forfatterskolen for unge har en overbygning – FGK. FGK er en forkortelse for forfattergrundkursus. Det er et særligt talenthold for 16-22 årige, som over to år har intensiv undervisning på fire internater om året. Desuden læser holdet op på Litt Talk festival på Vallekilde, deltager i andre begivenheder som f.eks. Kulturmødet på Mors og camps med andre GK’ere – og udgiver en antologi om foråret sammen med de yngre elever på Forfatterskolen for unge. Der er plads til 12 elever på FGK, hvoraf nogle er andetårselever.

Optagelse på FGK 2020-21
Du skal være minimum 16 år og max 22 år for at søge ind. Du skal være indstillet på at få kritik og på at ville arbejde med dine tekster. Du skal deltage i alle camps, og du skal prioritere at skrive og læse mellem campsene.

Den første camp er uge 30 på Vallekilde Højskole.

Hvis du kan sige ja til det, skal du sende en ansøgning med følgende:
1. fortæl lidt om dig selv
2. vedhæft en tekst på max 3 sider, som du selv har skrevet.
Send til Forfatterskolens leder Anne-Marie Donslund på anmdo@odsherred.dk
senest 1. maj 2020.
Hvis du går videre, bliver du indkaldt til optagelsessamtale på SKYPE lørdag den 2. maj.

• Martin Glaz Serup, digter, børnebogsforfatter, Phd. i litteratur.
  • Dy Plambech, skønlitterær forfatter og digter, uddannet fra Forfatterskolen.
  • Kamilla Löfström, kritiker på Information, underviser og børnebogsforfatter.

Plan for FGK 2020-21
Sommercamp 19.-25. juli 2020 på Vallekilde Højskole
Folkemødet i Odsherred 27. og 29. august: FGK laver skriveworkshop for skoleelever og tidskapselprojekt med BGK (frivilligt)
Ekstracamp med gamle FGK-elever: 4.-6. september i Fårevejle
Efterårscamp: 14.-18. oktober 2020 i Fårevejle
Litt Talk festival: 6.-7. februar 2021 på Vallekilde Højskole
Vinterferien: 17.-20. februar 2021 i Fårevejle
Påskeferien: 27.-30. april 2021 i Munkedamshuset Sorø
Bogudgivelse og releasefest: fredag den 28. maj

Herudover kan der opstå ekstracamps og arrangementer, som man kan deltage i.

Pris
Det koster 2500 kr. om året at gå på FGK pr. år, hvis du bor i eller kommer fra Slagelse, Sorø, Ringsted, Kalundborg, Lejre, Holbæk og Odsherred.
Det koster 3000 kr., hvis du ikke er fra disse kommuner.

Din optagelse suspenderes, hvis du ikke betaler.
Du får ikke pengene refunderet, hvis du vælger at droppe ud.

Samarbejdspartnere

FGK samarbejder med Sorø Akademi, Odsherreds Gymnasium og Vallekilde Højskole.
FGK samarbejder også med TalentHolbæk omkring grundkursus-tilbud til det kunstneriske vækstlag af elever. For de andre grundkursustilbud henvises til www.talentholbæk.dk og www.facebook.com/TalentHolbaek/

performance8

Foto fra sommercampen 2017