Udgivelser

Hvert forår udgiver Forfatterskolen for unge og FGK en antologi med elevtekster. Herunder kan du se, åbne og læse alle Forfatterskolens antologier.

Tryk på bogen, så åbner den for dig.
Det er Lene Sørensen Rose, der har lavet design og illustrationer.

2020 Lyshav

Antologi #07

Denne antologi hedder Lyshav. Lyshav, som det man kan opleve på en mørk scene, der pludselig bliver badet i lys. Som det man fornemmer, når man kigger ud over et spejlblankt lysende hav. Eller som det indre lys, der stråler fra havet af vores forestillinger og fantasi.

Havets dobbelthed spejler menneskets dobbelthed. I solskin ligner det lysende blå øjne, der ser ind i os, forstår vores tanker og hemmeligheder og giver os en følelse af lykke. I gråvejr er havet mørkt og tillukket og fylder os med angst.

Når unge skriver, dykker de – ligesom voksne, der skriver – ned i det mørke dyb og henter ord og tanker om liv, død og kærlighed, om eksistens, venskab, svigt og kriser frem i lyset. Syv forfatterskoler for unge samt forfatterskolens overbygning FGK har bidraget med tekster.

2019 Modlys

Antologi #06

MODLYS er sammensat af mod og lys. Mod som modig. Mod som at modne. Mod som at turde gå mod strømmen og mod det lys, som alle retter blikket imod: Skærme, overeksponering, forvrængede forestillinger om sandhed. At turde gå imod det og være den, der selv producerer fortællinger, at være den, der tør formulere ord om verden, det er dét mod, der findes på Forfatterskolen for unge. Et ægte modlys.

Lyset i Modlys er det lys, der kommer fra de unge selv. De lyser i mørket, eller de lyser anderledes og stærkere midt i lyshavet.

2018 Kornmod

Antologi #05

Kornmod er en lydløs sommertorden, hvor lynene springer fra sky til sky i stedet for at slå ned. Fænomenet ses sjældent, men når det sker, opleves det som magisk. I oldtiden troede man, at kornet først modnede, når Thor havde svinget hammeren over himlen.

Kornmod er også titlen på denne udgivelse fra Forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland. Dette år er særligt, for udover de seks forfatterskoler er der for første gang også tekster med fra FGK-holdet. FGK er en overbygning til Forfatterskolen for Unge. FGK står for ForfatterGrundKursus.

2017 POPKORN

Antologi #04

Forfatterskolen for unge er en popcornmaskine, hvor idéer, fortællinger og ord konstant popper op gennem elevernes hoveder, lander i hænderne og former sig på computeren til meningsfulde sammensætninger af ord. POPKORN er et billede på den overflod af kreativitet, der findes i unge, når bare de får de rette rammer at udfolde sig i.

POPKORN er også resultatet af seks forfatterskolers arbejde i 2016-17. Forfatterskolerne drives af bibliotekerne i Ringsted, Roskilde, Slagelse, Holbæk, Kalundborg og Odsherred.

2016 Voxpop

Antologi #03

En voxpop er, når en række tilfældigt udvalgte personer udtaler sig om et bestemt emne.

En voxpop udsiger en sandhed om verden og om de mennesker, der har udtalt sig. En Voxpop på Forfatterskolen for unge er, når en række særligt udvalgte unge udtaler sig om lige præcis det, de har lyst til, og på den måde, de synes, er den rigtige for dem. Det særligt udvalgte ved denne bogs unge forfattere er, at de er teenagere, bor i Midt- og Vestsjælland og går på forfatterskole i Holbæk, Roskilde, Slagelse, Kalundborg eller Odsherred – og elsker at skrive.

2015 Ordvox

Antologi #02

Vox er stemmer. Vox er at vokse. Vox er at sætte ord i verden. Ord, der vokser og ord, der sætter sig fast. Enogtres unge fra otte forfatterskoler i Midt- og Vestsjælland har skrevet ORD VOX. Det er næsten voksne stemmer, og de vokser i bevidstheden og øregangene. Det er alvorlige ord, blodige, skøre, triste, modige og sjove ord. Det er unge med tanker og talent, der har gået på Forfatterskole for Unge.

2014 Ord

Antologi #01

Ord var her før os, og de er her stadig, når vi er borte. Når unge skriver, er det fordi, det er nødvendigt at sætte ord i verden, standse øjeblikket ud og sætte et aftryk, nødvendigt at forstå verden og digte sig ind i historien. Forfatterens mantra er: Jeg skriver, altså er jeg.

Sådan er det både, når man er gammel og ung. Og selvom vi slår det hen med latter og siger, ja ja, men det er vigtigere at være forelsket, spise snøfler og have det godt med sin familie, så ved alle, der skriver, at ordenes betydning rækker ud over alt andet.