FGK Talenthold

Forfatterskolen for unges overbygning hedder FGK. FGK er en forkortelse for forfattergrundkursus. Det er et særligt talenthold for 16-22 årige, som over to år har intensiv undervisning på en række internater og evt. onlineundervisning. Holdet læser op på Litt Talk festival på Vallekilde Højskole og deltager i andre pop-up begivenheder som f.eks. talenttræf med BGK og SGK. Året slutter med udgivelse af en antologi i maj.

Undervisningen tager som hovedregel udgangspunkt i tekstlæsning af elevernes egne tekster. Underviserne holder tematiske oplæg med inspiration fra verdenslitteraturen, kunst, teater, debatemner mv. Hertil kommer skriveøvelser, der skal skærpe blikket for detaljen og sjove indskydelser.

Det forventes, at du som elev skriver og læser mellem internaterne og deltager aktivt i undervisningen. Det er gennem regelmæssig skrivning og systematisk læsning af og samtaler om tekster og litteratur, at man selv bliver en bedre skribent.

Der er plads til 12 elever på FGK, hvoraf nogle er andetårselever. Gamle FGK’ere deltager som mentorer på sommercamps og bevarer tilknytningen, hvis de ønsker det. Det er også muligt at tage et tredje år.

Undervisere

Kamilla Löfström, litterat, kritiker på Information, underviser på universitetet. Kamilla er den gennemgående underviser.

Dy Plambeck, skønlitterær forfatter og digter, uddannet fra Forfatterskolen.

Hanne Højgaard Viemose, skønlitterær forfatter, antropolog og uddannet fra Forfatterskolen

Anders Abildgaard, digter, essayist, japanekspert.

Simon Fruelund, skønlitterær forfatter, leder forfatterlinjen på Vallekilde Højskole.

Mikas Lang, digter, oversætter, uddannet fra Forfatterskolen.

Plan for FGK 2022-23

Sommercamp på Klinteborglejren: 11.-15. juli

Litt Talk festival på Vallekilde Højskole: lørdag den 3. september

Mesterklasse på Vallekilde: søndag den 4. september med Kamilla Löfström og en forfatter fra Litt Talk

Efterårsferiecamp på Vallekilde Højskole: 16.-19. oktober med Kamilla Löfström og Dy Plambeck

Filmcamp på Lucerna kulturhus i Holbæk i samarbejde med Ung Film: 19.-20. november

Talenternes Aften i Holbæk: 25. november

Vinterferiecamp på Vallekilde Højskole: 12.-15. februar

Fællescamp med Talent Holbæk: 10.-12. marts (kan blive rykket til en anden dato)

Påskeferiecamp: 2.-5. april (evt. i Munkedamshuset, Sorø)

Bogudgivelse og reception: 26./27. maj

Samarbejdspartnere

FGK samarbejder med Sorø Akademi, Odsherreds Gymnasium og Vallekilde Højskole.

FGK samarbejder med TalentHolbæk omkring grundkursus-tilbud til det kunstneriske vækstlag af elever. For de andre grundkursustilbud henvises til www.talentholbæk.dk og www.facebook.com/TalentHolbaek/

Optagelse på FGK

Du skal være minimum 16 år og max 22 år for at søge ind. Du skal være indstillet på at få kritik og på at ville arbejde med dine tekster. Du skal deltage i de obligatoriske camps, og du skal prioritere at skrive og læse mellem internaterne.

Når du er på camp, skal du deltage aktivt både i tekstlæsning samt i de praktiske gøremål.

Hvis du kan sige ja til det, skal du sende en ansøgning med følgende:
1. fortæl lidt om dig selv
2. vedhæft en tekst på max 5 sider, som du selv har skrevet

Send til Forfatterskolens leder Anne-Marie Donslund på anmdo@odsherred.dk

Deadline for optagelse til sæson 22-23 var 1. april, men du kan stadig nå det, hvis der bliver en ledig plads.

Hvis du går videre, bliver du indkaldt til optagelsessamtale over Teams.

Pris

Det koster 3.000 kr. om året at gå på FGK, hvis du bor i eller kommer fra Slagelse, Sorø, Ringsted, Kalundborg, Lejre, Holbæk og Odsherred. (Forfatterskolen for unges kommuner, som finansierer FGK.)
Det koster 4.000 kr., hvis du ikke er fra disse kommuner.
Din optagelse suspenderes, hvis du ikke betaler.
Du får ikke pengene refunderet, hvis du vælger at droppe ud.
Du får et link til betaling, når du er blevet optaget.