FGK Talenthold

Forfatterskolen for unge har en overbygning – FGK. FGK er en forkortelse for forfattergrundkursus. Det er et særligt talenthold for 16-22 årige, som over to år har intensiv undervisning på fire internater om året. Holdet læser op på Litt Talk festival på Vallekilde Højskole og deltager i andre pop-up begivenheder som f.eks. folkemøde eller camps med BGK og SGK. Året slutter med udgivelse af en antologi i maj.

Undervisningen tager som hovedregel udgangspunkt i tekstlæsning af elevernes egne tekster. Underviserne holder tematiske oplæg med inspiration fra verdenslitteraturen, og af og til kommer der forfatterbesøg udefra. Hertil kommer skriveøvelser, der skal skærpe blikket for detaljen og sjove indskydelser. Det forventes, at eleverne skriver og læser mellem internaterne og deltager aktivt i undervisningen. Det er gennem regelmæssig skrivning og systematisk læsning af og samtaler om tekster og litteratur, at man selv bliver en bedre skribent.

Dy Plambeck, skønlitterær forfatter og digter, uddannet fra Forfatterskolen.
Martin Glaz Serup, digter, børnebogsforfatter, Ph.d. i litteratur.
Kamilla Löfström, litterat, kritiker på Information, underviser på universitetet.

Der er plads til 12 elever på FGK, hvoraf nogle er andetårselever. Gamle FGK’ere deltager som mentorer på sommercamps og bevarer tilknytningen, hvis de ønsker det.

Plan for FGK 2020-21

Sommercamp 19.-25. juli 2020 på Vallekilde Højskole
Ekstra camp: 4-6 september 2020 i Fårevejle
Efterårscamp: 14.-18. oktober 2020 i Fårevejle
Fællescamp med BGK og SGK: 14.-15. november, Elværket i Holbæk
Performance: 20. november på Elværket i Holbæk
Litt Talk festival: 6.-7. februar 2021 på Vallekilde Højskole (ekstra betaling)
Vinterferien: 17.-20. februar 2021 i Fårevejle
Påskeferien: 27.-30. april 2021 i Munkedamshuset Sorø
Bogudgivelse og releasefest: fredag den 28. maj

Samarbejdspartnere

FGK samarbejder med Sorø Akademi, Odsherreds Gymnasium og Vallekilde Højskole.

FGK samarbejder med TalentHolbæk omkring grundkursus-tilbud til det kunstneriske vækstlag af elever. For de andre grundkursustilbud henvises til www.talentholbæk.dk og www.facebook.com/TalentHolbaek/

Optagelse på FGK 2020-21

Du skal være minimum 16 år og max 22 år for at søge ind. Du skal være indstillet på at få kritik og på at ville arbejde med dine tekster. Du skal deltage i de obligatoriske camps, og du skal prioritere at skrive og læse mellem internaterne. Når du er på camp, skal du deltage aktivt både i tekstlæsning samt i de praktiske gøremål.

Hvis du kan sige ja til det, skal du sende en ansøgning med følgende:
1. fortæl lidt om dig selv
2. vedhæft en tekst på max 3 sider, som du selv har skrevet.

Send til Forfatterskolens leder Anne-Marie Donslund på anmdo@odsherred.dk
Hvis du går videre, bliver du indkaldt til optagelsessamtale.

Pris

Det koster 2500 kr. om året at gå på FGK, hvis du bor i eller kommer fra Slagelse, Sorø, Ringsted, Kalundborg, Lejre, Holbæk og Odsherred.
Det koster 3000 kr., hvis du ikke er fra disse kommuner.
Din optagelse suspenderes, hvis du ikke betaler.
Du får ikke pengene refunderet, hvis du vælger at droppe ud.
Du får et link til betaling, når du er blevet optaget.