FGK Talenthold

Forfatterskolen for unges overbygning hedder FGK. FGK er en forkortelse for forfattergrundkursus. Det er et særligt talenthold for 16-22 årige, som over to år har intensiv undervisning på en række internater og via onlineundervisning. Holdet læser op på Litt Talk festival på Vallekilde Højskole og deltager i andre pop-up begivenheder som f.eks. folkemøde eller camps med BGK og SGK. Året slutter med udgivelse af en antologi i maj.

Undervisningen tager som hovedregel udgangspunkt i tekstlæsning af elevernes egne tekster. Underviserne holder tematiske oplæg med inspiration fra verdenslitteraturen, og af og til kommer der forfatterbesøg udefra. Hertil kommer skriveøvelser, der skal skærpe blikket for detaljen og sjove indskydelser. Det forventes, at eleverne skriver og læser mellem internaterne og deltager aktivt i undervisningen. Det er gennem regelmæssig skrivning og systematisk læsning af og samtaler om tekster og litteratur, at man selv bliver en bedre skribent.

Dy Plambeck, skønlitterær forfatter og digter, uddannet fra Forfatterskolen.
Kamilla Löfström, litterat, kritiker på Information, underviser på universitetet.

Der er plads til 12 elever på FGK, hvoraf nogle er andetårselever. Gamle FGK’ere deltager som mentorer på sommercamps og bevarer tilknytningen, hvis de ønsker det. Det er også muligt at tage et tredje år.

Plan for FGK 2021-22

Sommercamp 1.-6. august på Klinteborglejren, Ordrup, Fårevejle

Ungefolkemødet i Odsherred 26. august

Litt Talk Festival Vallekilde Højskole 4.-5. september

Glow Talenttræf, Holbæk 9.-11. oktober

Efterårscamp: 20.-24. oktober 2020 i Munkedamshuset i Sorø

Talenternes Aften, Elværket i Holbæk 19. november.

December: onlineundervisning en dag

Fællescamp med forfatterspirerne, Odsherreds Gymnasium 28.-29. januar

Vinterferien: 18.-20. februar 2022

Forårscamp: 25.-27. marts 2022

Ungdomsøen, fælles camp 29. april-1. maj

Udgivelsesfest og oplæsning: 28. maj 2022

Samarbejdspartnere

FGK samarbejder med Sorø Akademi, Odsherreds Gymnasium og Vallekilde Højskole.

FGK samarbejder med TalentHolbæk omkring grundkursus-tilbud til det kunstneriske vækstlag af elever. For de andre grundkursustilbud henvises til www.talentholbæk.dk og www.facebook.com/TalentHolbaek/

Optagelse på FGK

Du skal være minimum 16 år og max 22 år for at søge ind. Du skal være indstillet på at få kritik og på at ville arbejde med dine tekster. Du skal deltage i de obligatoriske camps, og du skal prioritere at skrive og læse mellem internaterne. Når du er på camp, skal du deltage aktivt både i tekstlæsning samt i de praktiske gøremål.

Hvis du kan sige ja til det, skal du sende en ansøgning med følgende:
1. fortæl lidt om dig selv
2. vedhæft en tekst på max 5 sider, som du selv har skrevet.

Send til Forfatterskolens leder Anne-Marie Donslund på anmdo@odsherred.dk
Hvis du går videre, bliver du indkaldt til optagelsessamtale.

Pris

Det koster fra 2021 3.000 kr. om året at gå på FGK, hvis du bor i eller kommer fra Slagelse, Sorø, Ringsted, Kalundborg, Lejre, Holbæk og Odsherred.
Det koster 3.500 kr., hvis du ikke er fra disse kommuner.
Din optagelse suspenderes, hvis du ikke betaler.
Du får ikke pengene refunderet, hvis du vælger at droppe ud.
Du får et link til betaling, når du er blevet optaget. Du kan enten betale beløbet på én gang eller betale den over 4 rater.